De Bedste Bløde Gaver til Juleaften

Posted under Modetøj On By cityweb

Det er meget almindeligt, at folk brokker sig over, at de får bløde gaver juleaften. Det er dog lidt noget pjat: der er masser af tøj og lignende, som kan være rigtigt gode julegaver. Det hele bunder ud i, hvorvidt den bløde gave er gennemtænkt eller doven.

Den ”dovne” bløde julegave er en gave, som modtagere føler du bare har købt, fordi du ikke kunne finde på noget bedre. Det er vigtigt at understrege, at det er modtagerens opfattelse af, hvad der har ført til dit valg af gave, som har betydning her. Du kan i princippet have tænkt nøje over den rette gave i månedsvis, og brugt flere dage på at finde den helt rigtige gave, og så alligevel ende ud med at de himler med øjnene og sarkastisk takker dig for gaven. Du er altså nødt til at sætte dig i den anden persons sted, og virkeligt prøve at finde ud af, hvad de har af behov. Samtidig er det altid en god idé at vedlægge et kort, eller give en lille personlig kommentar hvis du er tilstede under gaven udpakning, som ligesom ”forklarer” hvad der har lagt bag valget af denne gave. Det gør det langt lettere for modtageren af gaven at se værdien og tankerne i den, og dermed værdsætte den fuldt ud.

Problemet er nemlig, at en blød julegave sagtens kan være en doven julegave. Et godt eksempel på dette er strømper: vi har alle sammen brug for strømper, og de har det med at blive slidt op hurtigere end så meget andet tøj. Så det er logisk at drage den konklusion, at du bare kan købe strømper til hvem som helst, og at de så burde blive glade for gaven – for den løser jo et praktisk problem. Det er da også ganske rigtigt: men en gave skal gerne gøre mere, end bare at løse et lille problem. Modtageren kunne jo bare selv have købt nogle strømper, når behovet opstod. En praktisk gave er altså ikke automatisk en god gave: der skal også lægge noget personlighed bag.

De bedste bløde gaver til jul er altså dem, hvor du ikke kan komme udenom, at skulle forstå modtageren af gaven på et dybere plan. Det er derfor vinterjakker til herre er et godt bud på en god blød gave: der er mange forskellige stilarter af jakker, og du kan ikke købe en god vinterjakke som gave, uden at kende modtageren ganske godt.

Det samme gør sig gældende med børn. De fleste børn har også instinktivt noget imod, at få en blød gave. Men hvis du tænker på deres behov og personlighed, og vælger en gave der indbefatter begge dele, så vil du se dem smile stort, når de pakker gaven op. Et par ecco støvler til børn der elsker at lege udenfor, uanset vind og vejr, er et godt eksempel på en gennemtænkt julegave.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.