Sådan Passer du Godt på Dit Udendørs Skur

Posted under Hus og have On By cityweb

Der er rigtigt mange gode grunde til at anskaffe sig et udendørs skur. Det er en ganske simpel og praktisk måde at opbevare de ting på, som man ikke ønsker – eller har plads til – at slæbe ind i sit hjem. Der er også langt færre krav til et skur, end der er til noget bygget til beboelse, og derfor kan man sige at skuret er ”billigere kvadratmeter”. Den plads du har indendørs er langt bedre givet ud til andre ting end til ren og skær opbevaring.

Men et skur er jo kun noget værd, hvis det rent faktisk holder tingene man opbevarer i det, tørt og beskyttet imod elementerne. Når man først får sat sit skur op, så virker det hele jo ganske sikkert. Har man brugt ordentlige materialer i form af trykimprægnerede sternbrædder, så klarer skuret sig allerede rigtigt godt fra den første dag af. Men man bør stadig huske på, at det er træ man har med at gøre. Træ er et naturligt materiale, og det betyder, at det har en tendens til at blive nedbrudt på naturlig vis, hvis man ikke gør noget særligt for at stå imod denne proces.

Et skur af metal kan også brydes ned da det kan ruste. Bygger man det af rustfrit stål eller aluminium, så behøver man typisk ikke at bekymre sig alt for meget. Men uanset hvad, så er et metalskur nu bare ikke særligt flot at kigge på. Det skærer i øjnene, fordi det ikke går i ét med resten af haven. En have skal gerne være et sted, hvor man kan komme i kontakt med naturen. Her egner træ sig langt bedre, og det er betydeligt mere behageligt at se på.

Der er da heller ikke noget i vejen med at bruge træ som det primære materiale i sit skur. Det kræver bare, at man passer godt på skuret, og behandler træet på den rigtige måde. Det er slet ikke så kompliceret som det lyder.

Det første du bør gøre er, at anskaffe dig en fugtmåler. Fugtmåleren kan du stikke ind i de brædder af trykimprægneret træ, som dit skur består af. Hvis fugt-procenten er højere end 15%, så bør du lade træet tørre lidt i solen (og af den grund bør du altid sætte et nyt skur op i sommer-perioden, så der er rigeligt med sol og minimal fugtighed i luften). Når fugt-procenten bliver tilpas lav bør du så male skuret med en grunder der kan mætte træet. Det er altid en god idé at bruge grunder, da selv en rigtig god grunder har tendens til at være billigere, end at male træet med gentagne lag af træbeskyttelse eller maling. Når din grunder har sat sig, så kan du nøjes med at give skuret et enkelt lag træbeskyttelse, og så er det godt og grundigt beskyttet imod vind og vejr.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.